Eкономічна енциклопедія
РЕМЮР
рос. ремюр
(від фр. remuer — рухати, зрушувати з місця) — оригінальна технологічна операція, що застосовується виноробами у процесі виготовлення шипучих вин, зокрема марочного шампанського за давньою класичною технологією. Здійснюється вручну ремюором, який спеціальними прийомами — синхронними вібруючими обертами наповненої пляшки за годинниковою стрілкою звільняє (очищує) поміщене в ній вино від осаду. Вперше Р. запровадила вдова відомого французького винороба Кліко у середині XIX ст. В Україні з шести заводів шампанських вин Р. застосовується лише на двох — Артемівському (Донецької обл.) і "Новому світі" (Автономна Республіка Крим).
Ви можете поставити посилання на це слово:

матиме такий вигляд: РЕМЮР


матиме такий вигляд: Що таке РЕМЮР