Фразеологічний словник української мови
ТІСТО

з і́ншого ті́ста. Не схожий на когось, не однаковий з ким-небудь. (Йосип:) Пани б то недоторканні?.. (Дмитро (регоче):) А звісно, вони з іншого тіста!.. (М. Кропивницький); — Слухай, Мартохо, мені й справді подеколи здається, що жінки зовсім з іншого тіста, ніж чоловіки (Є. Гуцало).

з м’яко́го ті́ста. Безвольний, непослідовний у своїх діях, поглядах, переконаннях. Я вже знайома з сим паном, і правду ти кажеш, що він з м’якого тіста (Леся Українка).

з одно́го ті́ста. Однаковий з ким-, чим-небудь; подібний, схожий з кимось—чимось. (Катерина:) Всі ви (хлопці) з одного тіста. Мабуть, помру і не побачу справжнього кохання (О. Корнійчук); Усі світи, мабуть, з одного тіста (М. Рильський).

не з тако́го ті́ста. Особливий, зовсім інший; відрізняється від когось поглядами, вдачею, становищем. Та що це? Куди він (Павло) її (Оленку) штовхає? Тікати з Ковалівки? О, ції Заруби не з такого тіста (В. Кучер). не того́ ті́ста книш. Знав я і таких, що в живії очі тобі бреше, як шовком шиє .. Та Свирид Костолаха не того тіста книш (Марко Вовчок).

не того́ ті́ста книш. Не такий, як хтось, не схожий на інших. Знав я і таких, що в живії очі тобі бреше, як шовком шиє — хоч би моргнув, вражий син! Та Свирид Костомаха не того тіста книш (Марко Вовчок).
Ви можете поставити посилання на це слово:

матиме такий вигляд: ТІСТО


матиме такий вигляд: Що таке ТІСТО