Літературне слововживання
ТЕЖ , ТЕ Ж , ТАКОЖ
        ТЕЖ – ТЕ Ж – ТАКОЖ
        Теж. 1. присл. Те саме, що також 1-2. – Бачиш мої мозолі? – "Бачу..." Теж історичні? – "Теж!" (О.Гончар); Наступний день теж не приніс затишшя (В.Малик). 2. част. розм. Вживається для вираження несхвального, іронічного або негативного ставлення до когось, чогось. Роман обвів поглядом невеличкий гурток парубків: братів Щербин, Гайового і Дзвонаря. – Оце але! Теж: помічників знайшов! – недовірливо промовив Левко (М.Стельмах).
        Те ж, займ. з част. Хтось невідомий, хтось могутній Нас водить в колі тайних меж: Колишній я, а ти майбутній Одно і те ж, одно і те ж (Г.Чупринка); Все те ж. І хата убога, напіврозвалена, і тіні в кутках (А. Головко); Ось хворостянка, й те ж віконце, і в хату двері без сіней (В.Сосюра).
        Також. 1. присл. Так само, таким же чином. Біля мосту Тимка наздогнав Гаврило, що також ішов з обіду на жнива (Григорій Тютюнник); Учора також, як усіма цими днями, ми вирядилися в мандрівку (Ю.Яновський). 2. присл. Разом з тим, одночасно. – Так вона в кожнім листі і мені привіт передавала. Також називала... сином (О.Гончар). 3. спол. (переважно в сполученні з а). Вживається для приєднання однорідних членів речення або цілих речень у значенні "крім того, разом з тим". Спілка дуже прохає Вас, коли Ви згодитесь з її проектом, прислати їй свою фотографію, а також питає, чи не схотіли б Ви одкрити свій псевдонім? (М.Коцюбинський).
Ви можете поставити посилання на це слово:

матиме такий вигляд: ТЕЖ , ТЕ Ж , ТАКОЖ


матиме такий вигляд: Що таке ТЕЖ , ТЕ Ж , ТАКОЖ