Літературне слововживання
ДРАТІВЛИВИЙ , ДРАТІВНИЙ , ДРАТЛИВИЙ , ДРАЗЛИВИЙ , ДРАЖЛИВИЙ
        ДРАТІВЛИВИЙ – ДРАТІВНИЙ – ДРАТЛИВИЙ – ДРАЗЛИВИЙ – ДРАЖЛИВИЙ
        Дратівливий. 1. Який перебуває в стані нервового напруження; який швидко дратується; який викликає роздратування; роздратований. Останнім часом Сергій став дратівливий, неуважний на роботі (О.Гуреїв). 2. Те саме, що дратівний. Мсьє Абель.. потяг в себе дратівливий, масний нафтовий аромат (Ю.Смолич); Якийсь час тишу порушували завивання мотора та дратівливе деренчання.. скла праворуч від Федора (Ю.Мушкетик).
        Пох.: дратівливість, дратівливо.
        Дратівний. Який подразнює органи чуття: дратівні запахи карболки, дратівний блиск.
        Дратливий. 1. Те саме, що дратівливий 1. Вона здавалася йому якоюсь збудженою, дратливою (С.Голованівський). 2. Пов’язаний з діянням подразника на організм або на окремий орган: дратливий процес.
        Пох.: дратливість, дратливо.
        Дразливий. 1. Те саме, що дратівливий 1. Оксен ішов селом, дразливий і гнівний (Григорій Тютюнник). 2. Який неприємно вражає: дразлива тема для розмов, дразлива думка, дразливий спокій, дразлива радість.
        Пох.: дразливість, дразливо.
        Дражливий. 1. Який потребує великої обережності, тактовності. Староста канівський і староста черкаський прибули до Базовлука в дуже дражливій справі (З.Тулуб). 2. Те саме, що дратівний. Міська гуркотнява, дражливі дзвінки, торохтіння, метушня, – все лишилося десь за мною (С.Васильченко); Кулі з дражливим звуком пронизували степ в усіх напрямках (О.Гончар). 3. Те саме, що дратівливий 1. Дуже дражливий старий Кайдаш розходився, кинувся на Карпа з кулаками (І.Нечуй-Левицький); Через цю дитину вона стала така дражлива (Б.Грінченко); В її голосі прозвучали дражливі нотки (О.Гуреїв).
Ви можете поставити посилання на це слово:

матиме такий вигляд: ДРАТІВЛИВИЙ , ДРАТІВНИЙ , ДРАТЛИВИЙ , ДРАЗЛИВИЙ , ДРАЖЛИВИЙ


матиме такий вигляд: Що таке ДРАТІВЛИВИЙ , ДРАТІВНИЙ , ДРАТЛИВИЙ , ДРАЗЛИВИЙ , ДРАЖЛИВИЙ