Літературне слововживання
ВСТУП , УСТУП , ПЕРЕДМОВА
        ВСТУП – УСТУП – ПЕРЕДМОВА
        Вступ, -у. 1. Дія – вступання. Я не мав права на вступ до університету (О.Довженко); Рух коваля, що перехопив його руку, Рубін сприйняв як вступ до бійки (І.Сенченко). 2. Початкова частина книжки, статті, доповіді, музичного твору тощо. Треба було зробити вступ, і Рая, зробивши паузу, заявила.. (О.Копиленко); Яким же вступом пісню я почну? (В.Самійленко); Кучеренко грає музичний вступ (А.Головко). 3. Вступна частина, що являє собою розділ певної науки, в якому викладено попередні відомості й основні поняття цієї науки: вступ до мовознавства.
        Уступ, -у. 1. Виступ або виїмка в чомусь, що нагадує східець. З гір аж до моря уступи сягають, Люди прозвали їх "Чортові сходи" (Леся Українка); Уступи скель бризантні рвали злісно (І.Гончаренко). 2. Частина тексту, уривок, абзац. Я хочу, щоб ти прочитав оцей уступ в газеті (В.Самійленко); Цілі уступи "Тараса Бульби " безпосередньо навіяні козацькими думами (М.Рильський).
        Передмова. Вступна стаття до якогось твору, збірки, багатотомного видання творів тощо, яка містить попередні пояснення, зауваження: передмова до другого видання словника, передмова до збірки пісень, передмова перекладача.
Ви можете поставити посилання на це слово:

матиме такий вигляд: ВСТУП , УСТУП , ПЕРЕДМОВА


матиме такий вигляд: Що таке ВСТУП , УСТУП , ПЕРЕДМОВА