Літературне слововживання
ВИМУШЕНИЙ , ЗМУШЕНИЙ , ПРИМУШЕНИЙ
        ВИМУШЕНИЙ – ЗМУШЕНИЙ – ПРИМУШЕНИЙ
        Вимушений. 1. Дієприкм. від вимусити; змушений: вимушений був піти на заробітки; війська вимушені зайняти оборону. 2. прикм. Який здійснюється чи здійснений проти бажання, потреби, під тиском обставин: вимушена зупинка, вимушене неробство, вимушене сидіння. Гірке почуття вимушеної розлуки з сином запанувало всім його тілом (Г.Епік). 3. прикм. Здійснюваний через силу; роблений, нещирий: вимушений спокій, вимушений усміх, вимушена увага, вимушені рухи.
        Змушений. Дієприкм. від змусити; який мусить, повинен через певні обставини, причини робити щось: змушені були відступити, змушені зупинитись, змушені працювати. Змушений жити в місті, далеко од народу, я часом з головою пірнаю в етнографічні записи (М.Коцюбинський).
        Примушений. Дієприкм. від примусити – присилувати робити саме так; змушений: примушений був піти з роботи, примушений відмовитись від прогулянки. Була б якась потіха мені з того, якби ти заїхала, я б, може, чогось довідалась, що вивело б мене з сеї примушеної пасивності (Леся Українка).
Ви можете поставити посилання на це слово:

матиме такий вигляд: ВИМУШЕНИЙ , ЗМУШЕНИЙ , ПРИМУШЕНИЙ


матиме такий вигляд: Що таке ВИМУШЕНИЙ , ЗМУШЕНИЙ , ПРИМУШЕНИЙ