Лексикон львівський
москалик
моска́лик кул. оселедець, маринований в оцті (ст): – Ви тільки подумайте, – обурювалася задихана після вояжів по крамницях Бабця, – нема масла, цукру, нормального хліба, а усі склепи завалені смердючою рибою. Я розумію, колись були російські москалики в слоїках, і вони були смачні. А це – паскудство! Що ці совіти попривозили? Вже тепер я би не з'їла жодного москалика, якщо там мають таку гіґієну. До війни з Радянського Союзу експортували майже на всю Європу мариновані спинки оселедців. Смачно приправлені і закручені в кілечка, їх продавали у скляних слоїках. У Польщі їх зовсім офіційно називали “москалики” (Крушельницька)
Ви можете поставити посилання на це слово:

матиме такий вигляд: москалик


матиме такий вигляд: Що таке москалик