Лексикон львівський
аґрест
а́ґрест (аґ́рис, аґ́рист) аґрус (Лучук) (ср, ст): Аґрест зриваємо на конфітуру щойно тоді, коли овочі розвинуться, а не дійшли ще до повної зрілости. Ягоди повинні бути ще зелені і тверді (Нова хата 1934); Обмити чисто курята й розрізати на половинки, а коли більші – на чвертки. Посолити трохи, додати городину й коріння петрушки й тушкувати. Коли курята змякнуть, відцідити підливу. Аґрист розварити осібне, протерти і додати до підливи (на 121/2 кґ почищеного зеленого аґристу – 1 ложка цукру). Поцукрувати всмак. Додати масла й подати (Переписи)
Ви можете поставити посилання на це слово:

матиме такий вигляд: аґрест


матиме такий вигляд: Що таке аґрест