Великий тлумачний словник (ВТС) сучасної української мови
фінансовий
-а, -е.1》 Стос. до фінансів; пов'язаний з організацією фінансів, грошового обігу й кредиту.
Фінансова дисципліна — суворе дотримання інструкцій та нормативних актів Міністерства фінансів та податкової адміністрації, порушення яких веде до серйозних адміністративних стягнень.
Фінансова компанія — кредитна організація, яка виконує окремі банківські операції (надання кредитів, страхування та ін.).
Фінансова криза — глибокий розлад державної фінансової системи, що проявляється у нестабільності і падінні валютного курсу національної грошової одиниці, інфляції тощо.
Фінансова олігархія — невелика група власників найбільших банківських і промислових монополій, що панує в економіці й політиці країни.
Фінансова система — а) сукупність різних сфер фінансових відносин в межах даної країни; б) сукупність фінансових установ країни.
Фінансове право — галузь права, яка регулює відносини у сфері фінансової діяльності.
Фінансовий вексель — вексель, який не має товарного покриття, основне призначення якого – розміщення коштів.
Фінансовий капітал — грошовий капітал, капітал у формі грошових засобів.
Фінансовий контроль — контроль за дотриманням законів і нормативних актів при здійсненні фінансових операцій, угод юридичними і фізичними особами.
Фінансовий план — план утворення та використання грошових доходів і нагромаджень підприємств та організацій, а також загальнодержавних грошових фондів.
Фінансовий рік — період, на який розробляється і протягом якого діє державний бюджет; може не співпадати з астрономічним, календарним роком.
2》 розм. Те саме, що грошовий.
Ви можете поставити посилання на це слово:

матиме такий вигляд: фінансовий


матиме такий вигляд: Що таке фінансовий