Великий тлумачний словник (ВТС) сучасної української мови
канал
-у, ч. 1》 Наповнене водою штучне річище для судноплавного сполучення між водоймищами, зрошування ґрунтів, осушування боліт, відводу або стоку води.
2》 тех. Вузька порожнина в чому-небудь, що має форму трубки.
3》 Спеціальна споруда для прокладання комунікацій.
4》 Шлях, засіб для переміщення чогось.
Вентиляційний канал — порожнини у стінах або підвісні конструкції (переважно з прямокутною формою площі перерізу) для вентиляції житлових та виробничих приміщень.
5》 анат. В організмі людини або тварини – звивиста трубка, якою проходять різні речовини. Шлунково-кишковий канал.
6》 Пристрій, сукупність пристроїв, за допомогою яких здійснюється передавання, приймання, реєстрація і т. ін. якої-небудь інформації.
|| перен. Спосіб поширення чого-небудь.
|| перев. мн. Засоби, способи для здійснення чого-небудь.
Вихідний канал спец. — канал виведення даних з ЕОМ на зовнішній пристрій.
Канал збуту — мережа фірм, які беруть участь у купівлі та продажу товарів на шляху їх просування від виробника до споживача.
Канал маркетингу — шлях товару від незалежного виробника до оптових торговців, а від них – до роздрібних торговців, кожний з яких є самостійною торговою одиницею.
Канал прямого маркетингу — канал розподілу, що складається з виробника та споживача, причому перший продає товар другому безпосередньо.
Канал розповсюдження — сукупність фірм або окремих осіб, які беруть на себе або допомагають передавати комусь іншому право власності на окремий товар чи послугу на шляху просування від виробника до споживача.
Ви можете поставити посилання на це слово:

матиме такий вигляд: канал


матиме такий вигляд: Що таке канал