Великий тлумачний словник (ВТС) сучасної української мови
електронний
-а, -е.1》 фіз. Прикм. до електрон 1).
2》 фіз. Пов'язаний із застосуванням властивостей електрона (у 1 знач. ), заснований на їх використанні. Електронна лампа.
Електронна емісія — випускання електронів з поверхні твердих або рідких тіл.
Електронна мікроскопія — морфологічне дослідження об'єктів за допомогою потоку електронів, що дозволяє вивчати структуру цих об'єктів на макромолекулярному і субклітинному рівнях.
Електронна музика — музика, яка створюється за допомогою генераторів низкої (звукової) частоти і має звучання, відмінне від того, що виконується на традиційних інструментах. **
Електронна пошта — пересилання та зберігання повідомлень між користувачами комп'ютерної мережі на базі інформаційних технологій.
Електронна теорія — класична теорія електромагнітних явищ, а також електричних, магнітних та оптичних властивостей рідини.
Електронна терапія — корпускулярна променева терапія.
Електронне випромінювання — корпускулярне іонізуюче випромінювання, яке складається із потоку вільних електронів.
Електронний джаз — експериментальний напрямок у сучасному джазі, пов'язаний із застосуванням електронного синтезу звука.
Електронний металофон мед. — прилад для безконтактного визначення локалізації в очному яблуці металічних магнітних і немагнітних чужорідних тіл.
Електронний мікроскоп — прилад, в якому для отримання збільшеного зображення застосовується електронний пучок.
Електронний рок — напрямок у рок-музиці, якому властиве широке застосування електронних синтезаторів.
Електронний торговий термінал — пристрій для зчитування інформації з магнітної доріжки або з чіпа пластикової картки для авторизації при оформленні оплати покупки.
Електронні гроші — система безготівкових розрахунків з використанням комп'ютерної мережі, системи зв'язку на базі інформаційних технологій.
3》 мет. Те саме, що електроновий.
Ви можете поставити посилання на це слово:

матиме такий вигляд: електронний


матиме такий вигляд: Що таке електронний