Великий тлумачний словник (ВТС) сучасної української мови
відповідальність
-ності, ж. 1》 Покладений на когось або взятий на себе обов'язок відповідати за певну ділянку роботи, справу, за чиїсь дії, вчинки, слова.
Адміністративна відповідальність — юридична відповідальність громадян і посадових осіб за здійснене ними адміністративне правопорушення.
Відповідальність платника податків — відповідальність платників податків за несвоєчасну або неповну сплату належного податку.
Економічна відповідальність — обов'язок економічного суб'єкта відповідати по прийнятим ним зобов'язанням.
Кримінальна відповідальність — вид юридичної відповідальності за вчинення фізичною особою діяння, передбаченого кримінальним кодексом.
Субсидіарна відповідальність — додаткова відповідальність, яка покладається на окремих членів групи, що несуть солідарну відповідальність.
Притягати до відповідальності кого — вважаючи когось винним, вимагати звіту за його вчинки (перед судом, органами влади і т. ін.).
Цивільна відповідальність — вид юридичної відповідальності за цивільні порушення; полягає у застосуванні до правопорушника заходів впливу, встановлених законом.
Юридична відповідальність — встановлений законодавством юридичний обов'язок правопорушника зазнати позбавлення певних благ та (або) належних йому цінностей.
2》 Серйозність, важливість справи, моменту тощо.
Ви можете поставити посилання на це слово:

матиме такий вигляд: відповідальність


матиме такий вигляд: Що таке відповідальність