Економічний словник
послідовне проектування
 (англ. seuantial project planning)   традиційний метод організації інноваційного процесу, що реалізується по черзі в різних функціональних підрозділах фірми. По завершенню роботи в черговому підрозділі передбачається прийняття одного з двох рішень: продовжувати або зупинити здійснення проекту щодо створення нового виробу. За такої організації початок роботи в наступному підрозділі прямо пов’язується, з одного боку, із завершенням роботи в попередньому по технологічному ланцюжку підрозділі, а з другого боку, із прийняттям керівництвом фірми позитивного рішення про продовження робіт. Послідовне проектування має дві переваги. Поперше, фінансовий ризик, пов’язаний з інноваційним процесом, обмежується, тому що на кожному його етапі витрата коштів допускається лише після оцінки проекту і відповідного рішення керівництва фірми.
   По-друге, послідовне проектування спрощує контроль за перебігом робіт, що на кожнім етапі належать до одного виду діяльності і проводяться у відповідному підрозділі, а не ведуться одночасно різними фахівцями. Недолік послідовного проектування полягає в тому, що воно не дозволяє швидко створювати новий виріб. Загальна тривалість інноваційного процесу дорівнює сумі тривалості робіт у всіх підрозділах, що беруть участь, з урахуванням часу, необхідного керівництву фірми для послідовного прийняття рішень про продовження проекту після завершення робіт у кожному черговому підрозділі. Крім того, у зв’язку з участю в інноваційному процесі кількох підрозділів фірми, перед початком робіт у кожнім з них виникає необхідність в оцінці виробу і його характеристик, що також потребує часу.
   Успіх чи невдача інноваційного процесу значною мірою залежить від якості й ефективності зв’язків між підрозділами, що беруть участь. Однак послідовне проектування, за якого кожен із цих підрозділів несе відповідальність за окремий вид робіт, утруднює встановлення таких відносин.
Ви можете поставити посилання на це слово:

матиме такий вигляд: послідовне проектування


матиме такий вигляд: Що таке послідовне проектування