Економічний словник
ліцензія
 (англ. license)   1. дозвіл, що видається компетентними державними органами на здійснення деяких видів господарської діяльності (наприклад, торгівлі чи промислів), зокрема, зовнішньоторговельних операцій.
   2. надання на основі відповідної угоди однією юридичною чи фізичною особою (ліцензіаром) дозволу іншій особі (ліцензіату) за обумовлену винагороду користуватися в певних межах винаходом.
   3. дозвіл з боку державних органів на проведення торгівлі як на внутрішньому ринку збуту, так і на зовнішньому. При здійсненні зовнішньої торгівлі оформляються експортно(імпортні ліцензії в Міністерстві зовнішніх економічних зв’язків. Л. є основною формою державного регулювання торгівлі як на внутрішньому ринку, так і на зовнішньому. Поряд з цією формою важливого значення набуває й оформлення дозволу на використання винаходів, результатів наукових досліджень і наступних дослідницько-конструкторських розробок. Як правило, подібні л. видаються на винаходи, що охороняються патентами, але існують також безпатентні л.
Ви можете поставити посилання на це слово:

матиме такий вигляд: ліцензія


матиме такий вигляд: Що таке ліцензія