УСЕ (Універсальний словник-енциклопедія)
ПШЕНИЦЯ
однорічна рослина родини злакових; бл. 20 сортів дикої і культурної п., походить із Пд.-Зх. і Сер. Азії; найважливіша зернова культура, вирощують на всіх континентах, особливо п. м'яку (звичайну), озиму і яру, з остистим або безостим колосом; зерно містить 11-18% глютелінів, які визначають можливості борошна як основи випічки; господарське значення має також п. тверда (з її борошна найкращі макаронні вироби); крім того, п. перська, п. пол.
однорічна рослина родини злакових; бл. 20 сортів дикої і культурної п., походить із Пд.-Зх. і Сер. Азії; найважливіша зернова культура, вирощують на всіх континентах, особливо п. м'яку (звичайну), озиму і яру, з остистим або безостим колосом; зерно містить 11-18% глютелінів, які визначають можливості борошна як основи випічки; господарське значення має також п. тверда (з її борошна найкращі макаронні вироби); крім того, п. перська, п. пол.
Ви можете поставити посилання на це слово:
матиме такий вигляд: ПШЕНИЦЯ
матиме такий вигляд: Що таке ПШЕНИЦЯ
матиме такий вигляд: ПШЕНИЦЯ
матиме такий вигляд: Що таке ПШЕНИЦЯ