УСЕ (Універсальний словник-енциклопедія)
БОРЩ
найпопулярніша страва українців; на Україні існувало три різновиди б. Червоний готували з капустою, морквою, петрушкою, пізніше - з картоплею. У святкові дні варили на м'ясній юшці. Для б. спеціально заквашували червоний буряк. Тепер додають свіжі помідори або томатну пасту. Щавлевий, зелений або весняний варили з молодим щавлем, кропивою, лободою, листям буряка, засмачували круто звареним яйцем та сметаною. У піст б. варили на олії, із рибою або грибами. Холодний б. (холодник) готували виключно влітку, для нього варили тільки буряк, всі ін. компоненти були сирі.
Ви можете поставити посилання на це слово:

матиме такий вигляд: БОРЩ


матиме такий вигляд: Що таке БОРЩ