УСЕ (Універсальний словник-енциклопедія)
БІБ'ЄНА
I
(Bibiena)
Франческо (псевдонім Ф. Ґаллі да Біб'єни), 1659-1739, син Джованні Марії, італ. маляр і архітектор; працював у Австрії, Франції і Великій Британії; гол. праця: Театро Філармоніко у Вероні.
II
(Bibiena)
Фердинанд (псевдонім Ф. Ґаллі да Біб'єни), 1657-1743, син Джованні Марії, італ. архітектор і сценограф при дворі в Пармі; проект Театро Дукале Нуово у Мантуї; проектував палаци, вілли, паркове оздоблення, працював також у Барселоні й Відні; теоретична праця Цивільна архітектура.
III
(Bibiena)
Джузеппе (псевдонім Д. Ґаллі да Біб'єни), 1696-1756, син Фердинанда, італ. архітектор дрезденської династії Саксів, працював у Німеччині, Австрії, Чехії; гол. праця: опера в Байройті, амфітеатр у Празі.
IV
(Bibiena)
Джованні Марія (псевдонім Д. М. Ґаллі да Біб'єни), 1619-65, італ. маляр; разом із синами створив пізньобароковий стиль театральних будівель; працював у Болоньї.
V
(Bibiena)
Антоніо (псевдонім А. Ґаллі да Біб'єни), 1700-74, син Фердинанда, італ. маляр і архітектор, будував і оздоблював театри, в т. ч. у Сієні, Мантуї, Ліворно, Пізі, Падуї, Болоньї (Театро Коммунале); працював також у Петербурзі, Будапешті, Белграді та Відні.
Ви можете поставити посилання на це слово:

матиме такий вигляд: БІБ'ЄНА


матиме такий вигляд: Що таке БІБ'ЄНА