Укр. літ. мова на Буковині
росіл
Росі́л. Бульйон, м’ясний відвар. До росолу переходить лиш клей м’ясний, сильно нестравний і для жолудка просто шкідний. Для того ясна річ, чому богатий так мало консумує росолу і телячого м’яса (Б., 1895, 2, 3-4); Далі почав [чоловік] воркотіти, що росіл пересолений, надіючись, що жінка вибухне на се, як звичайно, гнівом (“Подружний протокол”, Б., 1895, 9, 1)// пол. rosół-1) бульйон, 2) розсіл (розчин для консервування овочів, фруктів); укр. діал. росіл - бульйон.
Ви можете поставити посилання на це слово:

матиме такий вигляд: росіл


матиме такий вигляд: Що таке росіл