Укр. літ. мова на Буковині
письмо
Пи́сьмо.1. Періодичне видання. Без помочи друкованого слова ціла та діяльність не може обійти ся. Тож видимо й в Швайцариї, що там є часописи спілкові і книжки учені і популярні для агітацій - і всі ті друковані письма виховують людий в засадах спілкових і боронять спілки перед нападами ворогів (Товариш, 1908, 98).
2. мн. Листи, документація. Так само має двірник перебрати всі письма громадскі в порядку, а особливо: книжку ухвал громадских, книжку шарваркову, книжку фонду убогих, виказ податковий, книжку засудів і кар громадских, протокол діланя уряду громадского, в котрім вписують ся коротко всі письма, які приходять до громади і які виходять з громади (См.-Стоцький, Громада, 43).
3. Друковані праці. Мені дуже прикро, що мушу письменсто занедбувати, а, з другої сторони, думаю собі часом, що, може, воно і ліпше, коли мовчу; а от - що там за такий хосен народові з моїх писем? (Коб., Листи, 138, 542)
// пол. pismo -1) письмо, графічні знаки, 2) почерк, 3) періодичне видання, 4) лист, послання, 5) мн. твори, зібрання творів, друковані праці.
Ви можете поставити посилання на це слово:

матиме такий вигляд: письмо


матиме такий вигляд: Що таке письмо