Укр. літ. мова на Буковині
запотребованє
Запотребо́ванє.1. Попит, замовлення. Коли продуцента немає стрінути важка кріза, то між продукциєю його артикулу, а між запотребованєм на него із боку покупнів мусить бути певна рівновага (Б., 1907, 69, 2); У другій половині минулого столітя продукція торговельного артикулу "романи ” нечувано розвинула ся, а тепер є на тім полі продукція далеко більша, ніж запотребованє (Б., 1907, 80. 3); Велике запотребованє дівчат виказують також Росия та Румуния і платять за товар високі суми. Тому в Чернівцях, що творять останний і найважнійший узол між Заходом а згаданими краями, цвите торговля дівчатами на високу скалю (Б., 1907, 90, 3).
2. Потреба. Отже разом зібрано за 3½ місяці 141 к[орону], що в порівнаню до наших місячних виказів мало що значить, бо місячне запотребованє виносить около 450 корон (Б., 1907, 91, 3); Промислова основа суспільности зміцнить ся, чим меньше енергії праці піде марно при випродукованю річий для нашого запотребованя і чим більше при тім кождий прийде до свого права (Товариш, 1908, 179)
// пол. zapotrzebowanie - 1) попит, замовлення, 2) потреба, вимога, zaspokoić zapotrzebowanie - задовольнити попит, потреби.
Ви можете поставити посилання на це слово:

матиме такий вигляд: запотребованє


матиме такий вигляд: Що таке запотребованє