Укр. літ. мова на Буковині
афера
Афе́ра.1. Справа. Під якими обставинами приходить ся їм [недержавним народам Угорщини] бороти ся за найелементарнійші справи, про се наглядно свідчить афера румуньского посла Вайди, якого - попросту сказавши - викинули з салі парляментарних засідань, бо він, мовляв, образив мадярску націю (Б., 1907, 70, 2); Загальні збори із 18. ІІІ 1907 констатують потребу відлученя теольогічного факультету від університету, а в знаній афері Вармунда в 1908 році товариство солідарно заявило ся за страйком на університеті (Сімович, 1908, 531).
2. Шахрайський вчинок. Навіть “Kurjer Lwowski" (ч. 310) характеризує загально повиборчу галицку дебату в парляменті як скандальну для Поляків аферу і признає, що в тій справі побідила не справедливість і не рація, але дуже сумнівний хешефт і “тхіряча політика нечистої совісти" (Б., 1907, 74, 1)
// пол. afera - 1) афера, темна справа, 2) заст. справа; нім. die Affäre - (неприємна) справа, афера; порівн. афера, фр. -ризикована, непевна справа, 2) шахрайство (СЧС, 54).
Ви можете поставити посилання на це слово:

матиме такий вигляд: афера


матиме такий вигляд: Що таке афера